3.28.2012

medya ve eşcinsellik





ülkemizde eşcinsellik medyamızda pek konu olmaz. konu olması için ya eşcinsel bir cesedi bulunacak bir çöp kutusunda yada ünlü bir eşcinsel çıkıp itiraf edecek eşcinsel olduğunu. eşcinselliği işleyen bir kaç medyatik şeylere bakalım..

arka sokaklar: eşcinselliği travesti yada tıranseksüel cinayetleriyle ele alıyor. izlerken içim gidiyor. evet onlarda üzülüyorlar ve suçlulara cezalarını veriyorlar ama bu ülkemizde eşcinsel cinayetlerinin çok olduğu ve bunların durdurulamaz olma gerçeğini gizlemez. yine de bu olayları tarafsız bir onuyla ele aldıkları için onları tebrik ediyorum.

yine bir ara atv ekranlarında yayınlanan kılıç günü adlı dizide de eşcinsel bir sahne yayınlanmıştı. bende dahil olmak üzere ekranları başındaki bir çok insanı şaşkına çevirmişti. bu sahnenin yayınlanması beni o kadar mutlu ettiki hem verilmek istenen mesaj hemde dizinin müdavini olan babamın o sahneyi izleyip beni biraz daha normal karşılama düşüncesiydi beni bu denli mutlu eden. o sahneden sonrada zaten rahat rahat babamla televizyon karşısına geçip diziyi izlemeye başlamıştım. ama maalesef çok geçmeden dizi ekranlardan kaldırıldı. nedeni belirtilmedi aslında neden belliydi. örnek vermek gerekirse rtük başkanı zait akman çıkıp şu kadar şikayet aldık demesi yokmu sanki gerçeklik payı varmış gibi yahu kime ne başkasının cükü sizin düşüncelerinizi başkasına aktarmaya utanmıyor musunuz. biz ve bizim tabakamız rahatsız oldu desene....

eşcinsel konulu oturumlar yapan bir diğer medyatik program ise çok sevdiğim show men okan bayulgendir. kendisi hakkında da magazin programlarında gay haberleri çıkmıştır. o eşcinselmi yok sa değilmi bilmiyorum ama bildiğim bir şey var o da okanın tam bir eşcinsel dostu olmasıdır.

evett ülkemizde maalesef eşcinselliği konu edinen medya bu kadar. birde yabancı ülkelere bakalım diyeceğim ama maalesef bunun için ne blok sayfalarım yeter nede yazmam için zaman. bütün dizilerde. show programlarında, gazete sayfalarında eşcinseli ve eşcinselliği görmek mümkün işte kendini aşmak deyimide burda gösteriyor kendini. biz konuşmaya korkarken onlar hayatlarının her alanına almışlar eşcinselliği. eşcinselliğin bir gün bizim ülkemizde de bu denli konuşulması dileği ile...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder